HJK%20Cup%202013%20%282%29-normal.jpg

Wihdoinkin, kuudes kerta toden sanoi. Joka kausi HJK on dominoinut alkusarjaa, mutta pudotuspeleissä ollaan aina pudottu ennen finaalia. Tällä kertaa jäätiin lohkojumboksi, mutta pudotuspeleissä jyrättiin. Puolivälierissä kaadettiin Bayern yhteismaalein 3-0. Välierissä nähtiin tasaista vääntöä Bruggen kanssa, mutta yksi riittävä maali tehtiin Bruggen verkkoon.

Loppuotteluvastustajaksi asteli, kukapa muu kuin kaksinkertainen cup-mestari Akilles, managerinaan Jere. Klubi lähti pelaamaan puolustusvoittoisesti viiden topparin alakerralla. Manageri ile kertoi lehdistötilaisuudessa, että koskaan ennen joukkue ei ole pelannut niin tarkkaa peliä. Jokainen syöttö ja puolustusnäpäytys oli harkittu ja keskittynyt. Jokaiseen näpäytykseen haettiin optimaalinen paikka, eikä sutaisuja nähty lainkaan. Tämä tuotti toivotun tuloksen, pelätty Akilleen hurlumhei hyökkäys saatiin estettyä. Varsinkin 39 maalia cupeissa paukuttanut Arto Niskanen onnistuttiin saamaan lähes näkymättömäksi. Toki paikkoja oli molemmilla. Killenillä monta jatkoyritystä, mutta maaliviivaa lähemmäksi ei pallo tälläkertaa mennyt. Klubikin laukoi kaksi jatkoa, joista toinen ohi, toisen Killenin kassari torjui kulmaksi.

Varsinainen peliaika päättyi 0-0. Jatkoajan ensimmäisen puoliskon lopussa HJK sai hallinnan oman maalin edustalla. Koska peliaikaa oli vain sekuntteja jäljellä, uskalsi Wallen antaa kovan pitkän syötön hyökkäysalueelle. Pallo pysähtyi maalintekoalueelle lähelle Pohjanpaloa ja Forsselia. Tässä vaiheessa manageri Jere teki suuren virheen. Hän huusi kentän laidalta: "Niskanen, juokse puolustuksen avuksi!"

Ja Niskanen juoksi. Hän juoksi niin että liukui päin Pohjanpaloa. Tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita vapaapotku HJK:lle erittäin läheltä kuudentoista rajaa. Ja sitten, sitten se tapahtui: Forssell antoi vaparin, syötti pallon Pohjanpalolle joka liikkeestä ohjasi pallon maalin takakulmaan ohi hölmistyneen Lindroosin.

Sanomattakin oli selvää, että jatkoajan toisella puoliskolla vielä tiivistettin puolustusta, joka kesti Akilleen vyörytyksen. Ja se oli siinä! PSK Cup VI Mestaruus!

HJK juhlii syntynyttä maalia, kasan alimpana maalintekijä Pohjanpalo:HJK%20Cup%202013-normal.jpg

Hyvin meni Jerelläkin kausi 2012-2013: Jere voitti himoitun PoLi:n joukkueenaan Manchester City. Upeaa! Lisäksi hopeaa PoFi:sta ja Cupista.

PSKn uusin jäsen Sipari teki historiaa, voittamalla Kassen 2-0 PoFi:ssa. Koskaan ennen ei Sipari ole tehnyt kahta maalia yhdessä pelissä (pl. hurlum-peli cupissa Jereä vastaan), ja otti siis ensi kertaa kokeneen pelaajan päänahan.

edit: Itse asiassa se oli Siparin ensimmäinen voitto PSK:ssa. Upeaa! Samalla Sipari nousi maratontaulukossa Nixan rinnalle, ja jopa kolme maalia enemmän tehtynä. Kehitystä siis tapahtuu, hienoa. Vielä kun me kaikki jotka ns. pidämme päälajinamme KV-sääntöjä, reenattaisiin edes hieman säännöllisesti, voitaisiin oikeasti kehittyä, varsinkin junnut Sipari, Henkka, Miko ja Jere.