Ennen kauden päätösotteluita tilanne PoLi-mestaruuden kannalta oli kutkuttava. Jere ja Mikma olivat tasapisteissä, molemmilla oli jäljellä kaksi ottelua joista jälkimmäinen keskinäinen ottelu.

Jere sai jalkansa mestaruusoven väliin voittamalla Kassen, kun samaan aikaan pelatussa toisessa ottelussa Mikma pelasi Henkan kanssa tasan. Jäljellä oli siis kauden yksi kohokohdista, Manchester City - Blackburn. Vain voitto riittäisi Mikmalle mestaruuteen, Jerelle riittäisi tasapelikin.

Kuten jalkapallokin, Subbuteo Pöytäjalkapallo on joskus raaka laji. Yksi virhe voi ratkaista koko kauden mestaruuden. Nyt kävi niin, sillä Cityn puolustus töpeksi josta Blackburn armotta rankaisi. Lopussa Jere yritti raivoisasti tasoitusta, mutta Mikma pääsi tälläämään toisen.

Mikmalle siis PoLi-Mestaruus. Viisi kertaa on PoLi pelattu, neljä voittoa on mennyt Mikmalle. Vuosi sitten voiton nappasi Jere, nyt tilanne kääntyi siis jälleen toisinpäin.

Jere oli jo aiemmin ratkaissut PoFi-Mestaruuden. Se oli pojalle kolmas perättäinen. Hienoa!

Mestarit:

 
Illan viimeisestä matsista vielä sananen, sillä siinä tehtiin PSK historiaa. Pelaamme tulevaisuuden KV-toivojen kanssa kakkosliigaa KV-säännöillä. Siinä minä pelaan Laziolla (wanhat Profibase pohjat) ja Pete Ajaxilla (Total Soccer pohjat + upeasti maalatut figuurit...).

Ledesma teki ekan maalin, mutta Ajax kaksi seuraavaa. Sanoin Petelle, että jos mikään on koskaan ollut varmaa, niin se on nyt että tasoitan matsin Klosen tekemällä maalilla. Ja kuinka kävikään? Klose rynni väkisin laidalta puolustuslinjan ohi ja tykitti tasoituksen.

Lopuksi palloteltiin, ja kun ottelua oli 15 sek jäljellä, Ajaxille tuomittiin maalipotku. Naureskeltiin, että ehtiihän tuossa ajassa vielä. Ja ehtihän siinä. Pitkä pallo Lazion alueelle ja Enoh nappaa pallon. Kun pelikellossa on yksi sekunti aikaa, Enoh laukoo. Pallo maalissa ja kello sanoo PIIP!

Mitäs historiaa tässä nyt tehtiin? Voitteko kuvitella? Pete huutaa ja tuulettaa kovaan ääneen! Niin tein myös minä, enkä pelkästään häviön pettymykseksi vaan upean vikan sekunnin maalin fiilistelyksi!

Ajaxin voittomaali viimeisellä sekunnilla:Kauden 2011-2012 pokaalit: